°*~K-POP fanfictions~*°

 

 

Annyeong!

Üdvözöllek a magyar K-POP fanfictionök gyűjtőhelyén. Ha szereted a koreai pop bandákat, és szeretsz álmodozni róluk, akkor itt a helyed! Válogass kedvedre a legjobb magyar K-POP fanfictionök felhozatalából egy helyen, vagy akár küldd be sajátodat. Jó olvasást!

Ha tetszik az oldal, kövess minket facebookon, hogy elsőkézből értesülj a nagyobb mozzanatoktól! Irány a Facebook! >>

....................................................................................

Site info

       Honlap nyitás: 2013. 12. 22
       Admin: Park Il-Joon

       Szerk., lektor és designer: Via
       Szerk, lektor és e-Könyv szerk.
: Dorothy Young
       Szerk. és lektor: Ézemi

....................................................................................

Jelmagyarázat

Hogy ne kelljen minden történetre külön rákattintanod információért, a történetek mellett látsz jelzéseket, amelyek jelzik, milyen fajta fanfiction. Jelmagyarázat:

[OC] - saját szereplő jelenik meg a történetben (original character)

[OOC] - csak a szereplő(k) kinézete és neve valós, a körülmények kitaláltak
(out of character)

[OS] - One Shot, azaz egy részes rövid történet, novella

[Y] - Yaoi/Yuri

[@] - erőszakos (véres) tartalom

[+18] - erotikus tartalom

[#] - befejezett fiction

[*] - a szerk. ajánlata (Park Il-Joon)

[°] - a szerk. ajánlata (Via)

[^] - a szerk. ajánlata (Dorothy Young)

[¤] - a szerk. ajánlata (Ézemi)

A vegyes történetek mellett megtalálod hogy melyik bandákról szól.

....................................................................................

A vélemények fontossága

Amilyen izgatottan várjátok ti kedvenc fanfictionjeitek új részeit, az írók ugyanolyan izgatottan várják az olvasók véleményeit. Ezért kérlek, ha teheted, mindig írj az íróknak egy pár mondatos véleményt a történethez! Csak egy percedbe kerül, és az írók sokat okulhatnak és tanulhatnak belőlük. A blogon és itt, a honlapon is lehet a történetek leírása alatt hozzászólást írni. Köszönjük :)

 

 
Regisztráció

Fontos: Az oldalra csak akkor regisztrálj, ha író vagy. Az olvasók elől nincs letiltva semmilyen fontos modul, ezért nekik szükségtelen - és csak így tudjuk számontatani az írókat. Köszönjük a megértést! :)
Pontosítás: Csak akkor igazolunk vissza, ha a lektorunk tovább engedi a történetedet az oldalra, tehát ne várj a beküldéssel a visszaigazolásra! bővebben> 
és még annál is bővebben>

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Cserék

  

[Dél-Korea Gportal]

Szeretettel várjuk a hasonló témájú (korea, ázsia, k-pop, stb.) igényes, tartalmas oldalak jelentkezését a vendégkönyvbe, illetve a chatbe.

 

Saját buttonjaink:

http://p.coldline.hu/2013/12/27/1290301-20131227-3TvSZs.gif  

 
Beküldés

Saját fanfictionödet bármikor beküldheted hozzánk! Nem kell mást tenned, mint regisztrálni az oldalon (csak az írók regisztrálhatnak, mert az olvasóknak nem szükséges), majd kitöltened egy űrlapot, amely az e-mailcímünkre megérkezik (kpopfanficshun@gmail.com).

A regisztráció után azonnal küldd be történetedet, mert a regisztrációt az alapján fogadjuk el, hogy a beérkezett történet megfelel-e az oldal feltételeinek! (lejjebb találod őket)

Azonban mielőtt kitöletnéd az űrlapot kérlek, mindenképpen olvasd el a következő tájékoztatót, amely segítséget ad az űrlap helyes kitöltéséhez! Ha ezután hiányosan küldöd be az űrlapot, a beküldés figyelmen kívül lesz hagyva!

Először is: az űrlapon minden csillaggal jelölt mezőt köteles vagy kitölteni!

*Fanfictionöd címe - milyen címmel jelenjen meg az oldalon a történeted.

*Banda, akikről szól - az a k-pop banda/bandák, amelynek tagjáról/tagjairól szól a történet.

*Főszereplő(k) - Az(ok) az ember(ek) aki(k)ről szól a történet. Ha egy ember szemszögéből íródik, akkor ő a főszereplő. Viszont ha nem, és több ember is ugyanolyan mértékben szerepel a történetben, akkor több ember is lehet főszereplő. Ezt Te ítéled meg.
FIGYELEM!
Ha a történet olyan karakterekről szól, akik a te fejedből pattantak ki, írd oda a szereplők mellé zárójelben, hogy OC! ("Original Character") Ha a nevek valódi tulajdonosainak (azaz az idoloknak) csak a kinézetével egyeznek a karakterek, de más személyiséget kapnak, akkor pedig azt, hogy OOC! ("Out Of Character")
Csak saját szereplőkből álló ficit nem teszünk ki az oldalra. Fogadjuk el, hogy ez egy kpop fanoldal, és attól még nem lesz valami kpop-os, hogy koreai neveket viselnek a szereplők.

További magyarázatért kattints IDE >>

*Műfaj - Ezt is te ítéled meg. A műfaj akár általad kitalált is lehet, de legyen érthető, kiszámítható, mégis milyen fajta ficiről van szó. Ha lehet, inkább használj általánosat (romantikus, akció, thriller, stb.) Ez a szempont nem nekünk fontos, hanem az olvasóknak.

*Slash tartalom - azaz van-e benne homoszexualitás, azonos neműek közötti romantikus/erotikus kapcsolat. (Ha fontosabb mellékszálon van, azt is írd le, ha csak említés szinten fordul elő, azt nem fontos.)

*Korhatár - szexuális tartalommal rendelkező fanfictionnél 18+, trágár szavakkal, mérsékelt erőszakkal rendelkező fanfictionnél 16+. Ha mindekettő szerepel, akkor magától érthető módon 18+.

*Figyelmeztetés - Olyan dolgok a ficiben, amelyek tudatábam nem biztos, hogy el szeretné olvasni valaki a történetet. (Ilyen pl. az erőszak, brutalitás, vér, szereplő halála, stb.) Nem feltétlenül kell ide bármit írnod, ha nincs semmi, amire figyelmeztetni kellene az olvasót. Ilyenkor csak írj egy - t, vagy írd oda, hogy nincs.

*A fanfiction állapota, hosszúsága - ez nagyjából egyértelmű. One shotról vagy novelláról beszélünk akkor, ha a fici egy részes/fejezetes. Ha többrészes, avagy folytatásos a történeted, de még befejezetlen, akkor a felkerülése után fejezed be, mialatt már az oldalon van.
Kérünk Titeket feltétlen jelezd számunkra, hogy módosítani tudjuk a fici adatait, amikor már befejeződött a történet, mert magunktól nem fogjuk ellenőrizni mindenkiét egyesével.

*Részek száma - Ha még befejezetlen a történeted, nem feltétlenül kell ideírnod, hol tartasz most benne, így elég ha odaírod hogy "a történetem befejezetlen" vagy simán kihúzod a mezőt. Azonban ha befejezett, a részek/fejezetek számát oda kell hogy írd.
Ha one-shotot, vagyis novellát küldesz, akkor nyilvánvaló ez a szám 1 lesz.

*Fanfictionöd linkje - az a blog, amin a fici található, vagy bármilyen honlap. Ha egy blogod van, és azon van az összes ficid, akkor a beküldött történtedet bevezetőjének linkjét küldd el, vagy ha az nincs, akkor a legelső részének linkjét. Ha van egy külön bejegyzésed, ahol összegyűjtötted a fiction fejezeteit, az még jobb. :)

*Írói neved - az a név, ahogyan szeretnéd, ha fel lennél sorolva az Íróink menüpontban, és a történeteid címe alatt.

*Regisztrált neved - az a név, amellyel erre a honlapra regisztráltál. Ez alapján fogjuk a regisztrációdat visszaigazolni. (Ez a kettő azért van külön, mert sokaknál nem teljesen ugyanaz ez a két név.)

*E-mail címed - az az e-mail, amelyre írhatunk, bármi kérdésünk van hozzád személyesen.

Bevezető szöveg a fanfictionhöz - nem kötelező megadnod, de mindenképp érdemes, mert így több olvasó figyelmét fel tudod hívni. Ez lehet akár egy kiemelt idézet is a történetből. Ne legyen túl hosszú! (körülbelül öt-hat sor)

Promociós kép linkje - előnyös, ha egy igényes szerkesztett képet küldesz, de egy sima kép is jó. Ezt is érdemes megadnod, hiszen sokkal igényesebbé válik a honlapon ficid kinézete. Ha olyan képet küldenél, ami nincs fent az interneten, akkor itt egy jó kis képfeltöltő oldal, ingyenes, regelés nélküli: pics.coldline.hu - de nekünk is elküldheted a képet, amit feltöltünk az oldal galériájába.

Egyéb megjegyzés, üzenet a szerkesztők számára - bármi, amit esetleg még fontosnak találsz, de nem tudtad sehová leírni.

 

Figyelem! Ha valamely információt nem szeretnéd megadni, mert befolyásolná az olvasás élményét, mindenképp jelezd és indokold meg, miért - ezt megteheted az "Egyéb megjegyzés, üzenet a szerkesztők számára" nevű mezőben. Mint író, ehhez abszolút jogod van.

Ha valamiféle plusz információt is szeretnél közölni róla, bátran írd meg azt is, mi pedig megjegyzésként közzé tesszük a feltöltött ficinél, ha kéred.
Például, ha egy novella-füzért írsz, és egymáshoz kapcsolódnak a történetek, de nem annyira, hogy fiction legyen belőle - ilyenkor megosztjuk a korábbi novella linkjét (vagy a következőét), esetleg egy bejegyzésben jelenítjük meg az összeset. :)

 

Ha nincs külső hivatkozása történetednek:

Lehetőséged van arra hogy maga a történet ezen a honlapon legyen fenn. Ilyenkor küldd el magát a történetet is, .txt/.word fájlban. Ha word-ben küldöd legyen formázott a szöveg. Ilyen esetben kérlek, külön e-mailt írj számunkra, de ettől függetlenül minden szükséges információnak ugyanúgy meg kell lennie, mintha űrlapon küldenéd!

 

NAGYON FONTOS!

A honlapra csakis kizárólag igényes fanfictionök kerülnek fel. A ficton-öd legyen olvashatóan megformázva. A helyesírási hibákkal teli, átolvasatlan, szerkesztetlen fanfiction azonnali visszadobásra kerül! A túl színes, vagy képektől átláthatatlan oldalra is ez a sors vár! Természetesen miután kijavítottad a hibákat, jelezheted, és akkor felkerülhet. (Via segíteni fog abban, miket kell kijavítanod.)

EGY ÍRÓNAK MAXIMUM 3 BEFEJEZETLEN FANFICTIONJE LEHET AZ OLDALON.


HA KÜLDTÉL EGY E-MAILT, ÉS NAPOK ÓTA NEM KAPTÁL RÁ VÁLASZT, AZ AZÉRT LEHET, MERT NEM ÉRKEZETT MEG AZ E-MAILCÍMÜNKRE! (Sajnos előfordulhat... :S) Ilyenkor nyugodtan kérdezz róla a chatben, vagy küldd el még egyszer. :)

 

HA NEM ÉRKEZIK VÁLASZ:

Ha beküldtél egy történetet, de hosszú ideig nem érkezett rá válasz, nyugodtan kérdezz rá akár a chat-ben, akár e-mailben, vagy küldd el megint, mert lehet, hogy nem érkezett meg. Volt már rá példa, sajnos, úgyhogy ne érezd emiatt kellemetlenül magad. Ha megérkezett, de iskola/munka miatt nincs rá időnk, hogy átolvassuk, gyakran a chatben jelzünk az írónak, hogy megtaláltuk, de egy kicsit várni kell rá. Köszönjük a megértést. :)

 

Kikötések

~ Átlátható, igényes design. - A képek ne legyenek túlméretezve, amik szétcsúsztatják a blogot, a betűk ne olvadjanak túlságosan a háttérbe, ne legyen zavaros a háttér, stb. A blog szóljon a történetről, ne a képekről.

~ Helyesírás. Ly/j, szavak külön/egybeírása, vesszők helyes használata, rövidítések mellőzése, számok betűkkel történő kiírása, stb. Ha valamiben nem vagy biztos, bátran kérdezz a lent megadott e-mailcímen Viától. (Akkor is kérdezhetsz, ha még nem küldtél be semmit.)

~ Átlátható íráskép. Pl: Párbeszéd esetében a gondolatjel után legyen szóköz, és új sorban kezdődjön. Az egyszerű írásjelek (pont, felkiáltójel, kérdőjel, vessző) után mindig használj szóközt! Kerüld a túl hosszú bekezdéseket (egy átlagos bekezdés hossza 3-5 sor, és mindig a gondolatmenet megtörésénél, hangulati váltásnál kell tördelni a szöveget is). A momentumok, történések ne legyenek egymásra halmozva, "képváltáskor" kezdj új bekezdést/új sort. Jól olvasható betűtípus.

Javaslom, hogy nyugodtan kérj segítséget másoktól, ha egyedül nem tudod kijavítani őket.

Ha a történeted megfelelt, akkor néhány nap múlva, vagy akár már aznap felkerül az oldalra (erről kapsz értesítő e-mailt.) Ha vannak kivetnivalók, akkor a tesztolvasónk visszaír az e-mailcímedre, és tanácsot ad, min javíthatnál még a történetedben, és ha azokat kijavítottad, újra beküldheted, és máris kikerül.

Ha olyan blogod van, amelyen pl. sok sok one-shot van rajta egyszerre (mondjuk 10-nél több) akkor javasoljuk, hogy inkább válogasd ki belőle a legjobbakat (mondjuk 3-4-et) és azokat küldd be. Így ha valaki elolvassa őket, úgyis rábukkan a többi történetedre is. Ez nem kötelező kikötés(!), de így elkerülhető, hogy egy írónak az írásai nagy többségben legyenek a többiekével szemben.

HA A TÖRTÉNETED SIKERESEN FELKERÜLT AZ OLDALRA, kérlek támogass annyival minket, ha már promotáljuk a ficidet, hogy a blogodra kirakod az oldal buttonját vagy simán a linkjét.

 

FIGYELEM!

Ha a történeted még befejezetlen, még jelenleg is írod, és szeretnéd ha az új részek frissítése megjelenjen az oldalon, akkor miután a ficed felkerült az oldalra, ezentúl minden új rész publikálása után be kell lépned az "Új részt hoztam" c. menüpontba (ezt csak bejelentkezés után éred el a menüben) és beírni   a ficed nevét, és hogy hányadik fejezetét hoztad!

Innen fogjuk tudni hogy új rész került fel, és bekerül a frissítésekhez, így a főoldalon máris látszani fog.

................................................................................

 

Ezután már küldheted is a történetedet :)

>>>TOVÁBB A KITÖLTENDŐ ŰRLAPHOZ<<<

 


Ha blog nélküli írást szeretnél beküldeni, vagy ha egyéb kérdésed van, azokat az oldal e-mailcímére, vagyis a kpopfanficshun@gmail.com-ra küldheted el.

 

 
Menü

 

Látogatóknak:
Frissítések (főoldal)
Vendégkönyv
Hirdető
Íróink
Szavazás az olvasóknak

Íróknak:
Beküldés (beküldési szabályzat és űrlap)
Új részt hoztam!
Szavazás az íróknak

 

 
Könyvtár

 

Az oldal könyvtárát a képre kattintva találod meg.

IRÁNY AZ E-KÖNYVTÁR! >>

 

 
Kreatív írás

 

Egy blog az írásról folyamatosan bővülő és rétegelt témákat boncolgató tartalommal Via tollából. Ha érdekel, nézz szét bátran!

Kezdőknek és haladóknak egyaránt!


A linkért kattints a képre, a facebook-elérhetőségért pedig IDE!

 

 
Kiemelt fiction

Kiemelt fiction

Ajánlja: Dorothy Young

The Name I Loved
Írta: Encee

Tudom-tudom, ez ismét egy SHINee fiction, de mindenképpen megérdemli, hogy ez a cím lóghasson egy ideig a feje fölött. Az érzelmek kavalkádja magával ragad, és olyan fájdalmakat ad át, amelyek a való életben is szerepet játszanak, mégis egy leheletnyit könnyed. Ha valakinek pityeregni van kedve, annak ezt a ficit ajánlom! :)

Tovább a ficihez >>

[Mi ez?] [Régebbiek]

 
Chat

Kérlek a Chaten ne reklámozz, ne spammelj, és ne spoilerezz a ficekkel kapcsolatosan.

 

CSS Codes

Látogatók
Indulás: 2013-12-21
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679;&#12300;&#914;&#923;SM&#923;IW&#12301; &#9679; FANTASY SZEREPJÁTÉK &#9679; EGY SZIGET + 24 MÁGUS &#9679; FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!